Omgeving Halle en regio

De bekendste stad van de Zennevallei is ongetwijfeld de prachtige bedevaartplaats Halle waar de Sint-Martinusbasiliek al eeuwenlang haar pelgrims ontvangt. Ook de Grote Markt en het Stadhuis zijn van historische waarde!

   

Een druk en gezellig stadje

Op diezelfde Grote Markt is er een groot aanbod van "brasseries" waar je kan genieten van de bieren uit één van de vele brouwerijen die het Pajottenland rijk is. Elke derde zondag van de maand vindt er hier ook een hele leuke "rommelmarkt" plaats en tijdens de zomermaanden zorgen verschillende concertbands er voor een vrolijke toets. Op donderdag- en zaterdagvoormiddag heb je er een levendige markt.
In de straten rond het centrum kan je gezellig winkelen. Er is ruime keuze aan klasse-boetieks en typische, originele handelszaken. In maart is er ieder jaar het driedaagse Carnaval met daarbij samenhangend een grote kermis, op zondag de kleurige stoet en op maandag de afsluiting met een prachtig vuurwerk !

 

Genieten van een prachtige streek

Vanuit Halle start een mooie fietsroute doorheen een bollend landschap van bossen en velden, kastelen, boerenhoeves en kerken. Ooit vond Pieter Brueghel hier zijn inspiratie! Het wandelnetwerk Pajottenland met zijn 760 km het grootste netwerk in Vlaanderen. De omliggende dorpen en gemeenten, zoals Gaasbeek met zijn uniek kasteel, Huizingen met het provinciaal domein, Sint-Pieters-Leeuw met de beroemde Rozentuin, zijn zeker ook een bezoekje waard. Begin april is een wandeling in het nabijgelegen "Hallerbos" een must omwille van de prachtige boshyacinten !

 

Lekker eten in Halle

Na een dagje shoppen, sightseeing of vergaderen, kan je gezellig tafelen in een van de talrijke restaurants. Les Eleveurs, Van Hoo, Eldo, Duo en De Korte Vest, liggen vlakbij. Iets verder, maar zeker ook een bezoek waard, is 't Kriekske, de Eekhoorn, de Neu Pruim en de Drie Fonteinen.  

Op 20 minuten van hartje Brussel

Het station is rechtover onze B&B en de trein brengt je in een mum van tijd naar grotere steden. Er is een rechtstreekse trein naar de luchthaven, in Brussel ben je op 14 minuten en vandaaruit is het maar enkele uren naar Amsterdam, Parijs of Londen. Laat je wagen gerust thuis, want onze B&B is echt maar 2 minuutjes stappen vanuit het station.  

Activiteiten

Op verkenning met de scooter www.scootertours.be
 Verken de omgeving van Halle, het Pajottenland en de Zennevallei op een scooter met een mooie retrolook!
Een scooter huren kan al vanaf 69 € per dag.

Fietsnetwerk

Het Fietsknooppuntennetwerk Pajottenland-Zennevallei, is het meest recente in Vlaanderen. Dit netwerk omvat ruim 70 knooppunten en bedraagt in totaal 410 km. Je kan met het openbaar vervoer komen of met de auto. Je kan je fietstocht starten vanuit Halle met je eigen fiets of huurfiets!

Varen en fietsen

Kanaaltochten Brabant organiseert vaar- en fietscombinaties op en rond het kanaal!

Wandelnetwerk

Wandelen in de stad Halle en omgeving Zowel in als rond Halle zijn er vele gezellige en mooie wandelroutes en wandelmogelijkheden.  

Wandelen in het Hallerbos

Het 535 ha grote Hallerbos biedt u verscheidene mogelijkheden aan om in alle rust te genieten van moeder natuur. In onze B & B vind je een kaart en infogids !  

Boottochten

Boottocht van Halle naar hartje Brussel (Sainctelette) en terug met de fiets langsheen het kanaal.  

Herisemmolen

De papiermolen Herisem en de voormalige kartonfabriek Winderickx te Alsemberg, is een negentiende eeuws industrieel complex gegroeid uit een oude papiermolen, die opgericht werd in 1536. Het geheel is één van de best bewaarde voorbeelden van de ooit bloeiende papier- en kartonnijverheid in de regio Vlaams-Brabant. Vandaag herbergt de site een museum, een taverne, een feestzaal, vergaderzalen, seminarieruimtes en locaties voor events.  

Kasteel van Gaasbeek

De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. Een bezoek aan het kasteel prikkelt al je zintuigen.  

Provinciaal domein Huizingen

Het provinciedomein Huizingen is een recreatiepark in een prachtige natuur!
 In de schaduw van het negentiende-eeuwse Kasteel van Huizingen, bevindt zich een uitgestrekt domein met wandelmogelijkheden, dierenpark, roei- en visvijver, openluchtzwembad, speel- en klauterparadijs. In het arboretum ontdek je talrijke loof- en naaldboomsoorten en in de lente een tapijt van narcissen, azalea's en hyacinten. De Oosters geïnspireerde rotstuin onthult een kleurenpalet met meer dan 1200 soorten planten.  

Kasteel en rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw

Het domein "Coloma" met zijn kasteel en park heeft de grootste rozentuin van Europa.  

Brouwerijen en Toer de Geuze

De 9 brouwerijen & stekerijen
Brouwerij Drie Fonteinen, Hoogstraat 2A, Beersel
Brouwerij Boon, Fonteinstraat 65, Lembeek
Geuzestekerij De Cam, Dorpstraat 67A, Gooik
Brouwerij De Troch, Langestraat 20, Wambeek
Geuzestekerij Hanssens Artisanaal, Vroenenbosstraat 15/1, Dworp
Brouwerij Lindemans, Lenniksebaan 1479, Vlezenbeek
Brouwerij Mort Subite, Lierput 1, Kobbegem
Brouwerij Oud Beersel, Laarheidestraat 230, Beersel
Brouwerij Timmermans, Kerkstraat 11, Itterbeek
Brouwerij De Herberg, Oct de Kerchove d'Exaerdestraat 16, 1501 Halle 

De Toer de Geuze werd voor de eerste keer georganiseerd in 1997. Toen openden de brouwerijen Boon, De Troch, Drie Fonteinen, Lindemans, Timmermans en geuzestekerij De Cam, hun deuren voor het publiek. Door het overweldigende succes van de eerste openbrouwerijendag van het Pajottenland en de Zennevallei, werd beslist dit evenement om de twee jaar te organiseren. De Toer de Geuze heeft om de twee jaar plaats. Tijdens de Toer de Geuze openen geuzeproducenten hun deuren voor het publiek. U kan er terecht voor een rondleiding aangevuld met informatie rond het productieproces. Uiteraard kan je hun producten ter plaatse degusteren. Er is tevens heel wat randanimatie voorzien !

Streekproducten

Het Streekproducten Centrum is gelegen in Halle en herbergt de meest artisanale en ambachtelijk geproduceerde voedingswaren uit Vlaams-Brabant. Met meer dan 200 artikelen in huis is er voor elk wat wils. Een deel van deze producten wordt ter plaatse gemaakt, al dan niet naar oude recepten.

 

Waterloo

We nodigen je uit om de musea te bezoeken, rond te kuieren op de kampplaatsen en het soldatenleven van 200 jaar geleden van dichtbij te ontdekken.

Brussel

Bozar
Atomium
Magritte museum
Dinosauriërs galerij
Zie meer op: http://visitbrussels.be/  

Wallonië

Pairi Daiza
Waterloo slagveld
Lessines, Notre-Dame à la Rose
Kasteel van Beloeil
Canal du centre
Natuurpark "Le pays des Collines"
Hainaut 'parken en tuinen'

© 2021 Kaai 16 Halle - Alle rechten voorbehouden.Willamekaai 16, 1500 Halle - info@kaai16halle.be